Banner website algemeen Kerken 1024x368

Vanuit de zakelijke kant van onze gemeenschap zijn wij genoodzaakt een beroep te doen op onze leden. Omdat de parochie geen subsidie krijgt van overheid of bisdom, maar zelf verantwoordelijk is voor gebouwen en personeel, is zij financieel grotendeels afhankelijk uit die inkomsten. Eén keer per jaar houden we in januari de speciale actie als onderdeel van de landelijke actie. Velen van de parochianen doen jaarlijks hier aan mee. Voor uw bijdrage van het afgelopen jaar zeggen wij u veel dank. Het is de meest noodzakelijke en belangrijkste actie die we houden om het werk van de parochie uit te voeren en mogelijk te maken. Van harte vragen wij u daarom ook dit jaar weer deel te nemen aan de actie Kerkbalans.

Voor uw bijdrage vragen wij nadrukkelijk om naar draagkracht te geven voor de toekomst van de parochie en geven een richting aan van 1%  van uw inkomen. Dit bedrag is voor sommigen te hoog, voor anderen is het een gering bedrag. Daarom vragen wij ook nadrukkelijk om naar draagkracht te geven voor de toekomst van de parochie. Wanneer elk huishouden gemiddeld € 120 bijdraagt is de actie succesvol.

De actie wordt mede mogelijk door de inzet van ruim 200 vrijwilligers die doorgaans in het donker uw toezegging ophalen. Dit geeft helaas niet altijd een veilig gevoel, ook omdat de bijdrage in contanten wordt meegegeven. Daarom het uitdrukkelijke verzoek, om in het kader van veiligheid van deze vrijwilligers, de bijdrage zoveel mogelijk via de bank te laten verlopen. Inmiddels maakt al 25% van de parochianen gebruik van automatische incasso, een handig middel om uw kerkbijdrage te regelen, zodat u deze niet vergeet. En u blijft baas van uw eigen portemonnee. Wanneer een incasso niet uitkomt kunt u (binnen 30 dagen) het bedrag terugboeken en uiteraard kunt u de machtiging altijd weer intrekken.

Voor de folder actie kerkbalans klik hier

Voor het inschrijven van de kerkbijdrage klik hier

Voor het wijzigen / intrekken van de bijdrage Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groet,
werkgroep Kerkbijdrage.

Blog

Vrede en alle goeds!

Zondag 2 augustus luisteren we naar het verhaal, dat Jezus met vijf broden en twee vissen een grote mensenmenigte voedt. Het verhaal staat bekend als het verhaal van de wonderbare broodvermenigvuldiging. Het komt in meerdere varianten voor in de evangeliën. Zondag van de hand van Mattheüs (14, 13-21). Het verhaal zit vol getallensymboliek. Er worden vijfduizend mannen gevoed, vrouwen en kinderen niet meegerekend (Dat is trouwens ook wat!). Vijf is het getal van de mens. Jezus is volledig mens. Mensen komen door hun ontmoeting met Jezus tot hun ware zelf. Hoe komt dat? Ik vermoed, dat dat veel te maken heeft met wat Jezus daarvoor doet. ‘Hij nam de vijf broden en de twee vissen, keek omhoog naar de hemel, sprak het zegengebed uit en brak de broden; hij gaf ze aan de leerlingen, en de leerlingen gaven ze door aan de mensen’. Waar mensen de hemel, God, bij hun dagelijks leven betrekken, weten zij zich niet alleen. God draagt hen. Dat maakt je sterk. Waar mensen zich zo uitspreken en het alledaagse zegenen, gaan ze positief, dankbaar, in het leven staan. Wie breekt en geeft, wie deelt van wat hij heeft, zijn of haar vreugde en verdriet, datgene waarmee hij of zij een ander van dienst kan zijn, verbindt, zorgt, helpt. Dat geeft diepe zin, blijdschap en tevredenheid aan jouw en andermans leven. Jezus moedigt zijn leerlingen, die zich te klein voelen, aan zo ook te doen: ‘Geven jullie ze maar te eten’. Hij heeft vertrouwen in ons. Wij kunnen dat wonder ook laten gebeuren.

BlogPastoraal werker Frank de Heus

Kerkbalans

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Sternet


Laatste dienst


Wanneer u op de foto klikt, krijgt u specifieke informatie over deze kerk en over de locatie.

Bonifatiuskerk 1 Buurse 2 Marcellinuskerk 2 Pancratiuskerk 052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03
 Bonifatiuskerk        

Contact

 

Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis
Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden

 

Maandag:  Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*