Kort na de zomervakantie maken we een begin met de voorbereiding van tieners van groep 8, de brugklas en hoger op het sacrament van het Vormsel. Dat zal 13 of 14 februari 2021 in de Jozefkerk te Enschede worden toegediend. Wie met het project mee wil doen, vragen we zich nu al op te geven.

Dat kan via Aanmeldingsformulier Vormsel-project 2020-2021 Jacobusparochie.

Het Vormselproject voor Zuidoost Twente wordt het komend schooljaar 2020-2021 aangeboden in de Jacobusparochie te Enschede, maar staat ook open voor tieners uit de parochies Maria Vlucht en Franciscus, die liever niet wachten tot de brugklas, maar in groep 8 hun Vormsel willen ontvangen. In het schooljaar 2021-2022 zal de voorbereiding weer in de parochies Maria Vlucht en Franciscus plaatsvinden. De voorbereiding vindt grotendeels plaats in de parochiezaal en kerk van de Sint Jan, aan de Haaksbergerstraat 253 te Enschede.

In de voorbereiding leren wij onze jongeren, wat de weg van Jezus inhoudt. Door het lezen van verhalen en het doen van oefeningen, leren ze de persoon van Jezus beter kennen, krijgen de jongeren meer inzicht in wat ‘samen kerk zijn’ eigenlijk is en wat dat van hen vraagt, en brengen we jongeren in contact met ‘samen stil worden en bidden’. Daarbij gaan ze in gesprek met elkaar en met andere gelovigen. Ook doen ze ervaring op met diaconie en vrijwilligerswerk in en vanuit de parochie. Zo hopen wij dat zij een beetje idee krijgen van hoe de heilige Geest, waar we bij het Vormsel om bidden, in hun leven werkzaam is. Waar de omstandigheden vanwege de Corona-crisis om aanpassing vragen, zullen onze werkwijze aanpassen.

De deadline voor de opgave ligt op zondag 6 september. Na deze datum worden in principe geen kandidaten meer aangenomen. We verwachten van alle deelnemers, ouders en kinderen, een positieve houding en inzet.

Werkgroep Vormselvoorbereiding en pastoraal werker Frank de Heus

Afb. Vormselkracht