Afb. Moet je Daniël zienTienermusical ‘Moet je Daniël zien’ in Corona-tijd

Wij willen na de zomervakantie heel graag aan de slag met een kindermusical. Dat willen we als samenwerkingsproject op oppakken. Als pastores en kerkmusici hebben we een beginnetje gemaakt. Nu zijn we op zoek naar een aantal enthousiastelingen die deze kar willen gaan trekken als ‘stuurgroepje’. Ga jij de uitdaging aan ?
Een paar maanden geleden hebben we een al langer gekoesterde wens opgepakt om samen een musical voor tieners van groep 6, 7, 8 van de basisschool en klas 1, 2 van het voortgezet onderwijs op de planken te zetten. En toen overkwam ons de pandemie. Dat zette alles op losse schroeven. Inmiddels denken we toch op een veilige manier na de zomervakantie te kunnen gaan repeteren in kleine groepjes. In eerste instantie kiezen we er nu voor om samen een musical-film te maken. Zijn er in het voorjaar van 2021 toch mogelijkheden voor een theatervoorstelling, dan kan dat alsnog.

We hebben gekozen voor de musical “Moet je Daniël zien”. De musical gaat over Lisa, een meisje van elf jaar dat gepest wordt. Ze hoopt dat het op haar volgende school beter gaat. Op een dag wordt Lisa wakker, maar niet in haar eigen bed. Ze gaat op onderzoek uit en komt tot de ontdekking dat ze in de tijd van Daniël wakker is geworden. Lisa ontmoet Daniël en gaat met hem mee. Ze komt terecht in een wereld van 2500 jaar geleden. Ze ziet Daniëls werk in het paleis, de wispelturige koning Nebukadnezar en ze maakt van dichtbij mee hoe Daniël steeds hogerop komt in de hofhouding van de koning. Maar ze weet nog niet waarom ze deze tijdreis heeft gemaakt. Moet ze iets van Daniël leren? Of brengt omgaan met Daniël haar juist in gevaar?

‘Moet je Daniël zien’ is een musical met veel zang en mogelijkheid voor dans. We willen nu eerst een groepje volwassenen bij elkaar brengen, dat het project leidt en begeleidt. Denk aan taken op het gebied van financiën, regie, decor & techniek, filmregistratie, pr. Heb je belangstelling hiervoor laat het ons weten. Dit geldt ook voor jongeren. Zou je wel mee willen doen als speler, in het koor, of met de muziekgroep, schrjf je dan alvast in. Dat verplicht nog nergens toe, maar dan weet je wel zeker dat je als eerste op de hoogte gebracht wordt van de verdere ontwikkelingen!

Meld je aan bij:
Marion Röber