12-Daagse groepsreis Armenië en Georgië 2021

Afb. Reis Armenië Georgië

In Georgië en Armenië vind je de hoogste bergtoppen van Europa, de meest gastvrije mensen van de wereld en bovendien de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Hoewel beide landen buurlanden van elkaar zijn, zijn beide landen heel verschillend. In 1991 herwonnen beide landen hun vrijheid. Sindsdien zijn ze op zoek naar hun eigen plek binnen de wereldorde. Dat doen ze vanuit een sterke eigen identiteit. We bezoeken de hoofdsteden van beide landen: Jerevan in de schaduw van de voor Armeniërs heilige berg Ararat én Tbilisi, de vrolijke en gezellige hoofdstad van Georgië. We zien de invloeden van Romeinen, Mongolen, Perzen, Turken en Russen én natuurlijk de Georgiërs en Armeniërs zélf terug in het landschap, de kloosters, de steden, de nalatenschap van Stalin en het communisme. We doen wijnbouwgebieden aan, proeven van de wijn, gaan bij bewoners zelf op bezoek (onder meer de Molokanen in Fioletovo) en genieten van de rijke keuken van beide landen. Het programma biedt veel afwisseling. De sfeer van de reis zal ontspannen zijn. In mei 2019 zijn beide reisleiders Frank de Heus en Frank Beuger (zie foto) op oriëntatie in beide landen geweest. De reis wordt verzorgd door Drietour. Tijdens heel de reis is een gids mee. Op de drankjes, kleine eigen uitgaven en verzekering na, zit alles bij de prijs in.

Begeleiders: Frank de Heus en Frank Beuger
Data: donderdag 27 april tot en met maandag 8 mei 2021
Kosten: € 1795,-- (mogelijk kleine aanpassing vanwege luchthavenbelasting)